-----------------------------------
jimao22
22 Ian 2013 22:34

Videos Sky
-----------------------------------
Salutare,

Ieri am aflat despre un soft nou care va face (cred eu) revolutie la mine in batatura.
Spun asta deoarece, acest Videos Sky  (e facut de un francez, d-aia se cheama asa) transforma o camera de ghidaj (cum este a mea ORION Star Shoot Auto Guider sau SSAG) sau una deep-sky, intr-o camera planetara, facand video din achizitiile ei.
Programul se descarca de aici - http://ercs.electronique.perso.sfr.fr/Web/Vs_2011_EN.htm - si nu prea are nevoie de multe explicatii, fiind destul de explicit in alcatuire si relativ simplu de folosit.
Camerele suportate sunt - dupa cum suna in explicatiie si in titlul din site - Orion SSAG, APOGEE, BASSLER ACE, QHY5, DMK, ARTEMIS si ATIK.

Neavand o camera planetara (decat una cu imprumut, care sta la mine de vreo 6 luni), nu am intrat prea mult in domeniul fotografiei planetare, decat asa, tangential. Pe langa camera imi lipsea si un telescop cu focala mai lunga, care e pe drum insa. 
Deci se impunea o schimbare, care a venit odata cu acest soft foarte util.
In seara asta am probat-o cu SSAG-ul si am constatat ca MERGE!
Atasat am facut 2 capturi de ecran cu programul in timpul unor achizitii de film la Luna. Urmeaza sa fac o prelucrare a lor sa vad daca e totul ok.

Ca si prima impresie, faptul ca am facut dintr-o camera de ghidaj una planetara, a avut un impact puternic asupra mea, in sensul pozitiv.
In sensul negativ, am o nedumerire privind niste zone orizontale mai deschise la culoare care apar in partea de sus a ecranului cand se fac capturi. Nu stiu de unde sunt si nu am verificat daca se regasesc si in film (sau daca apar evidente dupa stacarea din REGISTAX sau AUTOSTAKERT.
O sa vad si va spun.

Oricum, eu zic ca merita sa-l aveti la dispozitie, marfa buna si gratis e rara in ziua de azi.