-----------------------------------
MrMxyzptlk
23 Ian 2013 00:31


-----------------------------------
oricat ai aclimatiza camera nu poti sa aclimatizezi in asa fel incat sa nu emita ceva caldura fata de aerul exterior (bine, te muti intro casa care nu are nici un pic de incalzire si toate ferestrele sunt scoase ... poate atunci). In momentul in care incapera/cladirea e mai calda sau emita caldura o sa ai turbulente in aer care iti ca face observatiile oricum enervante, pentru ca la mariri mari turbulentele se vor vedea de parca te-ai uita la Jupiter sau Luna sau M42 ca si cum aceste obiecte ar fi intr-o galeata de apa. Eu personal am facut observatii si in -17 grade, chiar si inregistrari planetare cu Laptopul afara in -14 grade deci daca chiar esti pasionat, macar du-te in fata blocului sau macar pe acoperis ... Am incercat si din casa, insa absolut sincer: ma deranjeaza atat de tare turbulenta incat nu mai fac observatii din casa. Poate vara cand si in casa si afara sunt 20 de grade la ora 12 noaptea ... Insa nici atunci ca intra gandacii pe fereastra deschisa. Iar aclimatizarea camerei la -10 grade nu prea cred ca oricum ar fi o idee buna ...