-----------------------------------
jimao22
30 Ian 2013 15:14


-----------------------------------
Am primit in ultimele 2 zile cateva pm-uri in care se exprima usoara ingrijorare relativ la perioada aleasa (10...12 mai), din cauza unor prognoze de timp nefavorabil semnalate nu stiu unde.
Asa cum stiti, vremea este cel mai imprevizibil aspect din toata ecuatia organizarii iunui star-party. Eu am experienta a cel putin 10 asemenea evenimente astronomice si a altor cateva (multe) iesiri in natura cu canoele (unde tot eu am fost organizatorul). Experienta imi spune ca este factorul cel mai riscant dar in acelasi timp cel mai putin demn de a fi luat in seama in aceste ocazii.
Nu ne garanteaza nimeni ca in mijlocul unui sezon ploios ( de ex) nu vom avea o portiune de timp frumos chiar atunci, sau in septembrie, in plin sezon uscat (de ex.) sa prindem chiar atunci doua zile ploiase.
De asemenea trebuie tinut cont (daca sunteti asa de scrupulosi) de influenta microclimatului local, datorata mult muntilor din apropiere. Si de asemenea, chiar daca ziua ploua, noaptea de cele mai multe ori cerul se limpezeste, mai ales vara.
Si apoi nu uitati cel mai important lucru, ca in primul rand am zis ca ne intalnim, ne cunoastem si facem schimb de experienta. Daca va fi si vreme buna, va fi perfect. In orice alta varianta va fi oricum bine.

Repet ce am zis la inceput, pana la urma, daca ne vom strange 3 astronomi, eu ma declar multumit.

Motive ca sa nu venim putem gasi oricand, mai  greu de gasit ocazii in care sa ne intalnim asa ca acum.

Numai bine.