-----------------------------------
Alexandru Rautu
08 Dec 2006 14:27


-----------------------------------
 Spiritul nostru resimte cel mai mult necesitatea acestei teorii revoluționare.
mda ... asta e ceea ce ne defineste ca oamenii, acel spirit de cercetaror, un "cautator" al misterilor lumii ... iar o teorie unificatoare va sublinia pe deplin puterea ratiunii umane ...
Eu cred că  trebuie să punem în discuție șansele mentalului uman de a prelua această nouă teorie și nu șansele de a fi elaborată.

Gândește-te, majoritatea se așteaptă că această nouă teorie să exceleze în formule matematice salvatoare. Adevărul este că această nouă teorie va trebui să reprezinte în primul rând un cumul de idei salvatoare.

Este omul de știință pregătit să includă în lumea fizicii moderne ca elemente de bază cumulul de idei?
Cred ca stiu la ce va referiti ... asta e unul din motivele pentru care am si spus ca avem sub 10% sanse de a elabora o teorie unificatoare in urmatorii 50 de ani. Momentan omul nu este pregatit si nici nu va fi pregatit chiar daca cineva va veni cu acesta teorie, v-or trebuie sa treaca multe decenii ca teoria sa fie recunoscuta ca "theory of everything", supusa multor teste experimentale ( acesta idee mi-a dat de gandit cu ceea ce se intampla acuma cu "String Theory"; teoretic acesta teorie este complet unificata, dar ca sa fie considerata de lumea stiintifica o teorie a fizicei este nevoie de acel raspuns din partea fizicei experimentale, raspuns care intarzie sa apara de vreo 2 decenii incoace).