-----------------------------------
ursamajor
04 Feb 2013 20:11

Microsoft Lifecam 6000 HD modificat
-----------------------------------
No, am catadicsit azi să fac primul pas în modificarea unui webcam HD, cumpărat cu vreo două-trei săptămâni (poate mai bine) în urmă. Acesta a constat în demontarea părții frontale și a micuțului obiectiv. Inițial, am dorit să găsesc un tutorial, ceva, pe net, dar n-am reușit să dau decât de așa ceva pentru Cinema HD și Studio HD, suratele mai scumpe. Motivul este că, spre deosebire de cele enumerate, 6000 HD este un webcam destinat notebook-urilor și, în consecință, foarte compact. De aceea, băieții s-au orientat spre modelele mai ușor de "șurubărit". Pentru mine provocarea a fost ușor acceptată, având în vedere că prețul a fost la jumătate față de modelele mai scumpe. Folosește același senzor CMOS din camerele enumerate anterior. Filmează HD 1280x720 la 30 fps, testat personal. Deși unii spun că la rezoluție VGA filmează la 60 fps, eu n-am reușit să obțin această performanță.

Fazele următoare ale construcției vor consta în degajarea miniplăcii de bază, apoi înlăturarea "brizbrizurilor" gen LED, buton de CALL, microfon etc. La urmă, doresc introducerea ansamblului într-un tub de ocular dezafectat sau un "ștuț"/prelungitor pe 1,25", ocazie cu care fac un apel către cineva care are așa ceva și-i prisosește. Mulțumesc anticipat.

În fotografie, micuța cameră ce va fi în curând modesta mea cameră planetară, alături de Canon 550D.