-----------------------------------
murrix
05 Feb 2013 19:48

@Erwin
-----------------------------------

Multumesc de primire !!! 
1. Sunt convins ca as putea realiza mai mult cu o suma mai mare. Din pacate, salariile nu cresc si mai am de tras vreo 5 ani si jumatate la rate. Deci astept sfaturi in zona propusa. Mi-am facut toate calculele, atat se poate. Promit sa nu fiu dezamagit. Oricum va fi mai bine decat privitul cu lupa ( de birou) la luna.
2. Din pacate, poluarea e mare si aici. De aceea imi doresc ceva cat mai usor de purtat. Poate pana in turla bisericii, sau pe un camp invecinat, la vreo 3-4 kilometri de orice sursa de lumina. Am avut o harta a cerului, cu multi in in urma, dar asta nu inseamna ca stiu mare lucru despre el.
3. Ideea cu binoclul? E ceva nou pentru mine. Daca poti reveni cu detalii, ar fi OK. Din cele cateva refractoare enuntate de mine, care ti-ar face cu ochiul ? Asta in conditii de maxima dorinta si totodata austeritate severa. Sau variante in aceeasi zona? Ma astept la o evaluare de genul PRO si CONTRA / telescop, pentru a deslusi mai bine ce am de cantarit.

EDIT: Normal ca intrebarile mele nu  sunt  doar pentru Erwin, cu toate ca aceasta postare ii e adresata. Observ ca in jumatate de ora, au fost 54 de vizualizari !!  Daca la fiecare 10 vizualizari as primi 1 raspuns, ar fi deja o discutie interesanta.