-----------------------------------
aecrimla
08 Dec 2006 16:06


-----------------------------------
@ aecrimla:

Calculele tale sunt aiuristice complet. Daca te uiti mai bine vei vedea ca Mak 180 HEQ5 SkyScan Pro costa in Romania 2320 EURO, iar montura e cu GOTO la pretul asta. Diferenta fata de acelasi instrument luat din Germania este de doa 320 euro (1999 euro in Germania, din ce am gasit pe net). Daca luati in cost transportul si TVA-ul de 19% doar, atunci ajungeti la acelasi pret ca si aici.

Si cu testarea produselor te cam inseli. Poate ca Robert se uita prin ele sa vada daca nu sunt decolimate si eventual mai ajusteaza suruburile, insa din experienta pot sa va spun ca si in Romania se intampla acest lucru cel putin la o firma (celelalte nu prea cred ca fac asta din ce am auzit) si in plus daca ai probleme (desi e cam improbabil sa ai) poti apela mai usor la garantie in Romania, decat sa trimiti instrumentul in alta tara.

Chestia cu Atlassib: acolo se intampla ilegalitati peste ilegalitati, inclusiv ce face Robert declarand instrumentul ca fiind tub de aluminiu cu oglinzi este o ilegalitate; deschiderea pachetelor de catre angajati este o ilegalitate; limitarea sumei de asigurare este o ilegalitate (spun ei 45 euro pentru ca toate produsele sub 50 euro nu se taxeaza conform legii), si in plus suma asigurata nu se ia in calcula la calcularea taxelor vamale (poti asigura un produs de 10 euro si la 1000 euro daca vrei, nimeni nu te impiedica la o companie de posta normala) etc.

Oricum dupa 1 ianuarie vor veni in Romania si alte firme de transport international pentru ca piata va cere acest lucru. Iar Altassib va dispare incet incet daca continua cu astfel de proceduri, doar "capsunarii" probabil vor mai trimite cu Atlassib.

continutul Mail-ului primit de la firma din RO....asta ca sa vezi ca nu ai dreptate referitor la preturile comparative.....

deci.

Stimate Domnule ............,
 
Ma bucur ca sunteti multumit de refractorul 804EQ1TA. ( cumparat de mine de la repectiva firma )
 
Pretul instrumentului Mak 180 HEQ5 PRO este de 2320 EURO (cu TVA inclus). Momentan in stocul producatorului exista acest instrument cu montura EQ6 fara GOTO, care ar veni in Romania tot la pretul de 2320 Euro. Pentru a o face GOTO, este nevoie de un kit de goto pentru montura EQ6 care costa 775 euro. Diferentele intre montura EQ6 si HEQ5 sunt atat de greutate propriu-zisa, cat si de portabilitate: EQ6 poate sustine fotografic cam 15 kg, vizual pana la 30 kg, HEQ5 poate sustine fotografic maxim 10 kg, vizual pana la 20 kg. Tubul optic Mak 180 are 8 kg, si este OK si fotografic pe HEQ5.
 
......................................................................................................................................................................................................................
 
Din ianuarie-februarie 2007 cand soseste vaporul din China, in stocul producatorului va fi si varianta cu montura HEQ5. Pretul din februarie pentru acest instrument (Mak 180HEQ5 PRO) scade la aproximativ 2150-2200 euro (TVA inclus), datorita disparitiei taxei vamale.

(  tot fara GOTO ) !!!!!!!!
 
Timpul pentru aducerea unui instrument este de aproximativ 3 saptamani (uneori se poate si in 2 saptamani, depinde de cat de rapizi sunt cei de la Sky-Watcher cu prelucrarea comenzii).

deci tot la rezultatul de a aduce aceeasi marfa de afara la un pret mult mai mic......ajungem, in plus la mai putini bani primesti si Pillar mount de la ei....

Cei care au cumparat de la dealeri Romani ( mai multi ) nu numai unul pot sa faca aprecieri fata de produsele cumparate de afara.



Discutia ar putea continua dar cred ca creeaza intre noi doar animozitati si contre si nu cred ca face bine nimanui.

Eu zic sa ne oprim aici cu aprecierile despre transportatori sau dealeri , din Ro si nu numai sau sa mutam subiectul acesta intr-un alt topic , ca asta numai " Astronomie practica pt Incepatori " nu este ......