-----------------------------------
HoO_Germany
08 Dec 2006 20:09


-----------------------------------
Dupa parerea mea cred ca singurul inconvenient cand aduci un telescop de afara este doar din punct de vedere al garantiei, ca din cate mi-am dat seama din ce s-a discutat, ca pret (si ca si calitate probabil) iesi oricum mai bine ca in .ro. Acum sunt de acord ca iti asumi niste riscuri, dar daca vanzatorul este serios, singura problema ramane transportul, si de aceea ar fi super bun un topic pe tema asta, pentru a evita posibilele experiente neplacute. 

Ce este garantia?
Garantia este, daca se antampla ceva la instrument, pe drum sau cand are un defect de la fabrica. Atunci ai garantia. 
Ce-ti face vanzatorul? El iti zice, daca ai probleme, scrie fabricantului si zii lui ce probleme ai cu intrumentul si el ti-ajuta.

Asta este cazul garantii aici in germania.
Sa te informi si sa faci legatura cu importorul instrumentelor. Ca garantia ti-se da de la fabrica pe instrument. 

Eu am alt fel de servici. Am desigur un "contract" cu clientul meu si macar il ajut sa faca cumva legatura cu fabricantul si sa-si primeasca dreptul. Mai departe eu am posibilitatea a schimba ceva, daca este cumva defekt de la fabrica. Dar pentru ca eu controlez inainte de a trimite, nu cade asemenea defecte la intstrument. 

Si daca a stricat cineva singur ceva, asta nu cade in garantie, dar poate pot ajuta cumva si putem veda ce facem.

Acum vorbind de costuri transport, daca aud ce costa un transport IN romania si stiind ce costa de aici, nu cred ca in romaina este mai ieftin transportul.