-----------------------------------
dragos.n
13 Feb 2013 02:36


-----------------------------------
De cand am trecut de la instrumente facute de mine la cele cumparate, in speta chinezesti, ca altceva nu mi-am permis, si apoi m-am mai ocupat de mici sau mai mari reparatii la instrumentele altora, am vazut ca daca la capitolul optica chinezii stau multumitor, sau chiar foarte bine cate odata, la mecanica stau prost. Materiale de slaba calitate, piese subdimensionate, prelucrari imprecise. 

Si daca la un newton sau un refractor lucrurile se pot remedia in casa, in mare masura, cand vine vorba de un quadruplet, e mai greu. Si momentan cred ca cea mai sigura treaba este sa-l trimiti inapoi. O sa te coste foarte probabil drumul dus intors, dar daca pe langa strangerea excesiva mai este si alt defect, cel putin nu risti sa-l desfaci si apoi sa ai mari probleme la alinierea lentilelor. Si probabil ca iti vor trimite altul in loc, pentru ca tinand cont de extinderea exploziva a gamei de produse din ultima perioada de la TS, am mari dubii ca ei fac asamblarea tuturor instrumentelor pe care le vand sub nume propriu. 

Ce este interesant, si de studiat, este ca si alte refractoare cu mai multe lentile lansate de firme chinezesti par sa aiba probleme. Eu ne fiind pasionat de refractoare nu am stat sa ma interesez, dar am auzit ca cele cu 5 lentile lansate de SW sufera de nealinieri. O fi un virus :lol: