-----------------------------------
URANUS7
13 Feb 2013 20:59


-----------------------------------
Salut, Alexandru.

Intamplator si cu mare intarziere am citit postarea ta de mai sus. Deoarece locuiesc tot in Bucuresti si incerc sa "exersez" tot din balconul unui bloc as dori sa completez aici cu niste informatii care sper  ca ti-ar putea fi de folos.

1) chiar daca nu ai acces la Polaris, ai acces macar la cateva stele si asta e foarte important deoarece exista un soft extrem de "tare" care te ajuta sa aliniezi foarte repede din balcon cand nu ai acces la Polaris. Este vorba de WCS (  http://wcs.ruthner.at/ ) un soft nemtesc care te rezolva mult mai rapid decat metoda driftingului,  rapid si cu mare finete.

Dar vezi ca, mai nou si mai ieftin, SynScan are un soft de HC descarcabil, versiunea beta, cu care poti face corectii de aliniere succesive fara sa ajustezi fizic, nimic, la montura. Softul local va face corectiile dar cu siguranta rezultatul va fi mai putin "curat" decat daca ai folosi WCS.

2) am si eu un LVI, la fel ca tine iar daca steaua nu e suficient de stralucitoare sau daca luneta de guiding e slabuta adaugand la asta si o aliniere foarte grosiera, evident, steaua de ghidaj va fi "pierduta". Cu softul de la 1) si cu o luneta mai mare, pentru ghidaj, vei rezolva si in Bucuresti. :)

Sigur ca nu sunt de asteptat rezultate extraordinare dintr-un balcon din Bucuresti, de acord, dar totusi exista posibilitatea de exersare chiar in conditiile cele mai vitrege. Asta este o provocare atat de mare incat la prima  iesire din oras cu gear-ul propriu, rezultatele finale pot fi formidabile. :)

Ma intreb cum ar fi iesit imaginile mele cu Soarele daca as fi facut capturile,  toate, nu pe balcon ci undeva, sa zicem la Plaiul Lisei. :)

Nu stiu de ce nu ti-a iesit focusarea. Nu ai scris nimic despre ce tip focuser si camera este vorba.