-----------------------------------
BMB
13 Feb 2013 21:08


-----------------------------------
Marian: 
Intr-adevar corectia e destul de buna (nu perfecta totusi, si asta posibil din cauza deformarii lentilei). 
ED-ul l-am dat sincer pentru ca aveam nevoie de bani sa iau "chestia" asta. VROIAM CEVA FOARTE PORTABIL FOARTE REPEDE. Graba poate strica treaba, ca Domnul Murphy si-a exprimat din nou opinia...
Am tot stat pe ganduri pentru ca vroiam ceva care sa imi fie util si la tranzite ale ISS peste Soare si sa nu pierd prea mult la rezolutie (ceea ce tinand cont de seeing pot sa spun ca nu am pierdut), sa pot sa mai fac si cate o secerea lunara la apus, o cometa mai interesanta (gen ISON poate;) ) si wide field in Retezat usor. Plus avantaje ar fi focala mai scurta, si cum mi-am dovedit, cu o buna punere in pol pot sa urmaresc fara PHD si 2 minute linistit.
Nu zic, am ceva regrete acum ca am dat ED ul de 80....dar asta e. Urmatorul e un ED de 100mm insa :D. Poate de 120 daca-l dai tu pe al tau cu 30 mil :)))))) Glumeam, stai linistit.

Zoth: 
Am vazut si eu pe net de problema suruburilor, insa la mine cauza e a 4-a lentila care nu e prinsa cu suruburi (nu ma intreba cum se face colimarea !!!), ci are doar un inel de prindere in tub. Nici eu nu vreau sa trimit inapoi luneta, as prefera sa o "fixez" eu, insa vad ca cei de la TS nu imi mai raspund pentru solutia cea mai eleganta...

Stanescu Octavian:

Imaginea in culori e asta:


Vlad:, Dragos
Nici eu nu sunt de parere ca tot eu sa platesc transportul pentru eroarea lor. Daca aveau controlul calitatii pus la punct, desi stiau de 2 ani de aceasta problema, nu mai era nevoie de astfel de lucruri. 

ursamajor
Corect. 

Max