-----------------------------------
murrix
14 Feb 2013 15:01

la un pas...
-----------------------------------
  Am imprumutat acum cateva zile un binoclu.. cred ca specificatiile erau false... am reusit sa vad putin cu el. Oricum, nu mi-as fi permis sa iau ambele.. si inca 6-7 ani de asteptare erau cam mult. Deja ma gandeam ca n-o sa reusesc. Azi, am rugat pe cineva de la un hypermarket sa-mi aduca ceea ce am vazut cu cateva zile in urma. Sper sa ma descurc cu jucaria, mai ales ca m-am conitionat sa las fumatul (minim  40 / zi ) de dragul observatiilor. 
    Asa ca am optat pentru o varianta care sa imbine 3 elemente: 1) very-low-cost ( 370 RON) 2 apertura cat de cat rezonabila (60), 3.distanta focala 700. Dupa cum se vand trepiedurile producatorului, sper ca va fi si acela bun si stabil. Comparativ cu Celestron, a fost mai ieftin. Dar probabil nu va fi atat de dotat cu lentile ca un Seben ( despre care am citit lucruri destul de proaste, referitor la calitatea lentilelor. Sper ca alegerea mea ( oarecum fortata si de lipsa de lichiditati, sa-mi aduca satisfactii. Cum spuneam, sunt interesat si de observatii terestre.

    La ora 16:15 voi intra in posesia refractorului. Daca se prezinta bine si are tot ceea ce trebuie in cutie, il voi pastra. Am timp de razgandire pana la ora 22:00. E gata montat, fiind ultima bucata ( cea expusa). Sper sa fie intr-un ceas bun !!

 HQ REFRACTOR TELESCOPE
- Aperture: 60 mm
- Focal length: 700mm
- Finder scope: 5x24
- Eyepieces: SR4, H12, H20(24.5mm)
- Supplied accessories: 2x Barlow, 1.5x correct lens, TP4 aluminum tripod 

Eyepiece 4mm
- magnification: 175x
- magnification with 1.5x erecting eyepiece: 262x
- power with 2 x Barlow: 525x

Eyepiece 12.5mm
- magnification: 56x
- magnification with 1.5x erecting eyepiece: 84x
- power with 2 x Barlow: 168x

Eyepiece 20mm
- magnification: 35x
- magnification with 1.5x erecting eyepiece: 52x
- power with 2 x Barlow: 105x

modelul e un KN-SCOPE 40 de la KÖNIG.

Astept reactii din partea celor care m-au sfatuit si incurajat pana acum, cat si din partea celorlalti membrii ai forumului. Observ ca au fost 720 de vizualizari.  :P