-----------------------------------
jimao22
18 Feb 2013 16:07


-----------------------------------
Va multumesc tuturor pentru urari. Asa cum am zis, va fi o achizitie de cursa lunga, e un instrument absolut deosebit si nu intentionez sa-l dau prea curand, decat poate daca o sa castig la loto.

Nu a venit cu nici un curier, a venit cu un camion, asa cum am spus. Am lunar cate un palet cu marfa din Anglia si asta a avut vreo 350 kg, asa ca telescopul meu pus deasupra a insemnat zero. Deci nu a costat nimic transportul.

Am sa va arat acum, fiindca am ocazia asta, cele doua telescoape puse side-by-side. 
Ying si Yang curat. Si MN-ul pus pe montura, in "coltul" astronomic din sufragerie, ca sa vad cum se echilibreaza.
Un minus al MN-ului este ca nu are din fabrica un ventilator la oglinda, are un capac insa care face zona din spate destul de etansa. Nu stiu care e rostul capacului, dar daca va fi un telescop de observator, nu cred ca am nevoie de ventilator.

O alta observatie rapida, MN-ul e cu 2 kg mai greu decat AT8IN-ul. Am sa mai castig ceva din off-axis-guider probabil, dar nu mult. Vom vedea...