-----------------------------------
Vlad Lazanu
19 Feb 2013 17:35


-----------------------------------
Oh well... o sa deviez un pic de la topic...

Refractorul din semnatura nu e chiar cea mai buna solutie din mai multe motive. Doua dintre ele ar fi urmatoarele. In primul rand e lung si cam greu pt astrofoto pe EQ5, avand peste 5Kg doar tubul; unde mai punem DSLR, guidescope, etc, atat timp cat pt astrofoto e recomadat sa ai sub 6Kg pt niste rezultate cat de cat decente. Secondly, acromatul asta sufera de mai multe aberatii, in special cromatice si nu e chiar ok pentru DSO, ceea ce as vrea eu sa fac de fapt. Ar merge cat de cat la planete, avand focala de 1000mm, si cu barlow-ul 3x pe care il am. 
Cat despre guidescope, eu deja am un teleobiectiv transfocator mai vechi Sigma 28-200 pe care intentionez sa il folosesc in acest scop impreuna cu niste inele din textolit, insa imi vine un pic peste mana. In primul rand trebuie sa fac cumva sa il blochez la focala maxima (se misca usor zoom-ul, fiind transfocator), si in al doilea rand trebuie sa blochez si focalizarea inainte sa il montez in inele, caci dupa prindere focalizarea devine imposibila.
De aici gandul de a lua un OTA cu tot cu inele, eventual mai luminos decat obiectivul meu, asta daca il gasesc la un pret decent.