-----------------------------------
Mircea Pteancu
24 Feb 2013 15:55


-----------------------------------
Postez din partea domnului Virgil Scurtu o erata (eu as zice mai degraba ca este o completare) la articolul sau de mai sus despre Patrick Moore,personalitate cu care impartaseste surprinzatore coincidente.

........................................................................

ERATA: nici nu se publicase in tiraj mare, pe FORUM sau in alt loc materialul despre PATRICK MOORE, pe care il trimisesem sub forma de email numai la cativa amici, ca DAN UZA imi trimite un material care face lumina intr-o problema aparent incurcata. 
PATRICK MOORE a publicat o carte despre VENUS, chiar in 3 editii, 1956, 1959 si 1960, dupa care s-a facut traducerea in rusa. La inspectarea rapida a materialului de pe Wikipedia despre PATRICK MOORE, se indica la final o bibliografie selectiva, care cuprinde 41 titluri si in care cartea despre VENUS NU apare. La fel, in revista SKY AT NIGHT pe luna februarie, consacrata in mare parte lui PATRICK MOORE, NU se aminteste nimic despre acea carte.
Abia cautand mai atent in materialul de pe Wikipedia am gasit o bibliografie mai ascunsa si mai lunga, ilustrata si cu copertile cartilor respective, unde, abia in al patrulea sfert, apare si cartea despre VENUS, cu editiile din 1956 si 1959, precum si o editie mai noua, din 1982, in colaborare cu GARY E. HUNT.

Bibliografia mentionata:

http://www.astronomynow.com/mag/1007/PatrickMooreBooks.html

Coperta cartii lui Patrick Moore despre Venus,editia din 1982,imprumutata de pe situl ,,Astronomy Now''.


                                                                                                                                                                                  VIRGIL