-----------------------------------
nenea dani
28 Feb 2013 03:18


-----------------------------------
Stimati domni
Am urmarit link-urile si se pare ca incep sa inteleg cum functioneaza o luneta . Drept pentru care am refacut experimentul fara ocular si fara lentila CCTV . De departe obtin cea mai luminoasa si clara imagine . Nu am reusit de prima data pentru ca tubul ocularului este prea scurt si mai aveam nevoie de 2-5cm in functie de cat de aproape este subiectul.   Acest experiment  nu imi este de mare folos deoarece  nu pot avea  un zoom variabil si nici autoiris .   Asa ca am revenit la experimentele cu lentile  varifocale . Am montat un ansamblu 4-16mm,F1.2 ,corectat IR,Japan si se pare ca obtin o imagine multumitoare la aprox  900m pe timp de noapte cu lumina de sodiu.  Atasez  2 foto luate cu un telefon.A doua imagine este o captura  la 1/33 sec. pe un tv si in realitate se vede cu mult mai clar . O imagine ceva mai clara am obtinut cu o camera CCTV  Sony ,Effio ,650linii, dar alegerea mea este o camera mult mai sensibila ,asa cum am scris mai sus .  Daca tubul lunetei ar fi mai scurt poate as rezolva problema focalizarii cu un fel de glisiera ,dar la aproape 1m constructia nu are sens.  Se pare ca trebuie sa achizitionez cat de curand luneta Yukon  20-50x50 care este  scurta si sa refac testele .