-----------------------------------
saiph
28 Feb 2013 13:40

Re:
-----------------------------------
Bine ai venit printre noi, Andrei.

Daca ar fi sa fac o alegere personala, care sa se incadreze in alternativele accesibile pe care le-ai prezentat, m-as orienta catre [url=http://www.astrovest.ro/home/index.php?option=com_content&view=article&id=70:bk705&catid=37:lunete-clasice&Itemid=57]BK705AZ3, chiar daca iese putin din buget. Nu vei fi dezamagit, iar posibilitatile oferite, in limitele performantelor, sunt demne de invidiat. Am avut si testat si eu o astfel de configuratie si am fost multumit. Eventual varianta cu tub mai lung, pentru o corectie cromatica ceva mai buna, dar in orice caz, nu recomand monturile azimutale "potcoava", din motive pe care nu le mai enumar, dar sunt usor de intuit (tin de stabilitate/precizie/fiabilitate mecanica).
Daca pretentiile (si posibilitatile) sunt, sau vor deveni ceva mai mari, te-ai putea orienta catre o luneta de 90-100mm, cu focala mai lunga, sau de ce nu, un telescop in jur de 150mm, daca nu vrei sa te chinui carand un tub prea mare, iar montura sa te poata ajuta la orientarea mai usoara pe cer - una ecuatoriala.

Ce pot sa-ti doresc.. "boala" lunga!  :D  si "tratamente" interminabile sub cerul instelat!

Cer senin!