-----------------------------------
Catalin Paduraru
10 Dec 2006 20:33


-----------------------------------

Referitor la asamblarea facuta de tine cred ca e destul de buna, desi ma intreb: 
La observatii planetare nu e nevoie de reglaje fine ale miscarii? De rulmenti? Sau optica nu permite grosismente mai mari de val. D

Oglinzile, ocularele, focuserult, etc au fost scoase de pe un telescop nou Meade.
Referitor la constructie, nu are reglaj fin. Dar prin propria constructie acest tip de montura permite miscari la fel de fine ca si cand ai avea reglaje fine. Fiindca merge pe teflon+ebonystar+dic pick-up. Nu stiu daca ai incercat comparatia dar la puteri de 200X se misca cat vrei si unde il opresti acolo sta. Cu o optica ca asta am resit sa vad marea pata rosie de pe jupiter si cam 3/4 din obiectele messier. Printre care nebuloase/galaxii de m 10 - 11. Sa nu mai bv de Snowball Nel, etc. Dupa cum am spus am facut foarte multe observatii, vanzandu-l pentru ca nu prea mai aveam ce sa vad cu el, nu fiindca nu am fost multumit de el. 
Teste oglinzilor am facut doar vizual si ce am vazut am fost multumit. Adica pentru mine testul il reprezinta cateva stele duble si calitatea scoasa la planete, soare si luna. Si va pot garanta ca mereu am fost surprins, daca permitea cerul.
Dl.Conu si skywatcher au dreptate in mesajele trimise, dar sa nu exageram ca acum mai e si innorat, si cum vorba lunga saracia omului :D macar sa vb ca este gratis.  
Numai bine!