-----------------------------------
Alexandru Rautu
10 Dec 2006 22:56


-----------------------------------
P.S. Dar forta gravitationala cum o explicati ... sau o preluatzi asa cum a vazut-o Newton.
Forța gravitațională se explică (tot din punctul meu de vedere) ca datorându-se legii de conservare a impulsului volumic. Această lege impune ca două corpuri cu moment cinetic propriu să rămână  la o anumită distanță unul față de celălalt pentru ca produsul scalar dintre această distanță și momentul cinetic să rămână constant.

 :? Nu stiu ce sa zic ... mie nu prea imi place sa disctut de anumite lucruri, mai ales cand vine vorba de fizica, daca nu am si o abordare matematica asupra temei discutate. Ar fi interesant sa vad un articol in care sa aratatzi ca  forta gravitationala este cauza impulsului volumic si daca datele pana in prezent (miscarea planetelor, precesia, atractia galaxiilor, curbarea luminii in prezenta unui corp etc.) sunt confirmate de teoria dumneavoastra ... jos palaria :) (eu zic ca merita incercat poate putetzi confirma lispa aceea de masa din interiorul galaxiilor, care astazi e inlocuitata cu materie neagra, sau ma rog cum s-o chema :) ) ... daca nu, atunci ramanem cu ce avem pana acuma, iar teoria dumneavoastra va fi catalogata ca "theory of nothing" ... 


P.S. Nu va mai intreb cum explicatzi fortza nucleara slaba, ca mie frica de raspuns :) .