-----------------------------------
neox
04 Mar 2013 23:22


-----------------------------------
Merci Zoth  :)!

A da, reteaua folosita e de 133L/inch deci cam 5L/mm si e printata desi cea mai buna posibila, cred, folosita cu tehnica asta din cate am vazut. S-ar putea sa fie si aici o cauza  :? , fanta are muchiile curate, la retea nu pot spune despre linii la fel, se vede la lupa puternica ca are ondulatii fine de la printare. O sa-mi fac rost intre timp de o retea pe sticla, ca-i mai sigura. 
De asemenea nu bag mana-n foc pentru calibrul plan pe care il am. Il am tot de la SShed, ei zic ca L/4 suprafata optica dar e posibil sa fie ceva defecte zonale?!
Cel putin pentru corectia generala tot ma ajuta sa orientez lentilele incat sa am rezultate satisfacatoare, oricum cred ca mai sensibile decat numai pe stea. Plus ca nu cred ca vreau sa demontez obiectivul prin bezna sa invart sticla :mrgreen: 

P.S. Daca stau mai bine si ma gandesc chiar s-ar putea sa fie reteaua, pentru ca am facut si test Foucault in focar si imaginea se stingea frumos fara urme specifice de umflaturi, inele si altele, inafara de usoara supracorectie deja stiuta.