-----------------------------------
neox
05 Mar 2013 21:50


-----------------------------------
Clar nu, au mai incercat si altii smecherii cu polizoare unghiulare si s-a terminat prost. 
Daca vrei sa-ti usurezi munca la degrosare (creare bruta a concavitatii) se poate face in regim amator cu o bormasina cu coloana si scula diamantata jumatate din diametrul oglinzii. Oglinda se aseza pe o masa reglabila la un unghi calculat in functie de valoarea razei de curbura si deci a sagetii oglinzii. Plus oglinda trebuie sa poata fi rotita incet pe platforma. Masina trebuie sa mearga la cea mai mica turatie posibila (de multe ori mai incet decat sunt capabile multe masini din comert). Plus ca tot procesul se face pe 'ud' obligatoriu. Dupa asta se poate trece la slefuire la mana cu abrazivi fini. 
Dar ce am zis mai sus trebuie facut si construit cu grija sa fie foarte rigid, nu merge cu improvizatii ieftine. Mai bine faci la mana, nu e chiar asa de speriat, am facut-o si eu si multi altii mai ales la o oglinda destul de mica. Plus ca sunt multe de invatat pe parcurs practic si degrosarea la mana te ajuta sa-ti dai seama de la inceput de anumite aspecte.