-----------------------------------
Dbird
07 Mar 2013 11:45


-----------------------------------
Aprops, diseara as vrea sa incerc daca "restul" de garnitura ramasa (are sectiunea ceva mai mare trunchiul de con ramas prin taiere) poate fi pus pe obiective pe post de parasolar (pentru eliminarea eventualelor reflexii - cum erau cele foto daca vreti). Deci nu aruncati deocamdata "resturile"  :lol: 
Era bine sa fi fost ,cred mai lung dar stiu cum sa probez ... daca este cerul limpede binoclul axat pe M45 intr-o anumita pozitie vede o vaga refelxie de a lui Jupiter (latimea palmei este suficienta in acest caz, am testat).
Cer senin tuturor!

@mflorian:
daca ai drum prin Venetia treci pe la mine si iti dau masca  :D

Later Edit:
Se pot face parasolare din mansonul in cauza :
1- Din "resturile" rezultate din procesul descris mai sus se pot face parasolare de o lungime egala cu 20 mm peste marginea efectiva a binoclului.
2- Din mansoane noi (complete) se pot face mai lungi cu 10 mm respectiv 30mm peste marginea efectiva a  binoclului.
Atentie ! Aceste valori sunt pentru un binoclu cu obiective cu deschiderea de 50mm! (Bresser 10x50).
Atat  pe oculare cat si pe obietive se pot pune capacele de protectie fara scoaterea aparatorilor de ochi sau a parasolarelor. Cerul nu mi-a permis verificarea care am dorit-o deci nu pot garanta o imbunatatire cu parasolarele. Ulterior voi reveni cu detalii.