-----------------------------------
aandrei
07 Mar 2013 15:43

Sugestie (neceruta)
-----------------------------------
Am cautat tot Internetul ca sa gasesc o fotografie a lui M42 (ea m-a atras spre comunitatea voastra), frumoasa dar care sa pastreze macar ceva ceva din senzatia observarii "live" si nu am gasit.
Cea mai mare nemultumire o am privind imposibilitatea observarii stelelor din Trapez in fotografii, din cauza "supraexpunerii" centrului nebuloasei, primul lucru care il observ la "vizual".
Am o sugestie: poza asta, foarte frumoasa, sa fie (artificial) intunecata, valorile maxime RGB fiind aduse la circa 60% (micsorare contrast, micsorare stralucire maxima), dupa care imaginea sa fie combinata (maxim logic intre cele doua poze) cu o expunere foarte scurta la care valoarea maxima RGB se obtine numai la stelele cele mai stralucitoare.
In plus, senzatia pe care o am la vizual este ca nuanta obtinuta de tine (asbastrui-verzui) este cea corecta, dar intensitatea culorii este mult prea mare, eu o percep la granita dintre alb-negru si bleu-verzui, dar mult mai aproape de alb-negru).
M-am gandit ca apeland la "sursa" poate am succes si fac si eu rost de o poza care sa-mi placa ....