-----------------------------------
aandrei
08 Mar 2013 11:06

Mult mai bine
-----------------------------------
Uneori agreez sa ma uit la o poza color, plina de detalii, alteori jinduiesc dupa o poza care a imortalizat spiritul a "ceea ce am vazut aseara".
Poza noua a lui auriga este mult mai apropiata de ceea ce am vazut.
Stelele cred ca ar putea fi mai luminate, albul 100% este atins doar de dunga de clipping CCD (?).
O perspectiva mai larga mi-ar placea si mai mult si ar mai si micsora gogoselele.
Trebuie sa am iar ocazia sa mai observ direct, sa confirm/infirm daca stelele mai stralucitoare au halou. As zice asa din amintire ca, chiar daca ar avea, ar avea si un nucleu stralucitor punctiform.
Cred ca diferenta de stralucire dintre stele si nebuloasa poate fi inca amplificata, detaliile nebuloasei ramanand vizibile pe un fond al cerului perfect negru.
Intreaga fotografie cred ca ar beneficia de aplicarea unui filtru de convolutie
Impresia mea este ca imaginea la vizual este forte slab, dar totusi colorata, in nuanta fumului de tigara care se ridica direct din aceasta (alb usor albastrui).
In Stellarium, de exemplu, as prefera sa pot alege intre poze spectaculoase si poze realiste ale nebuloaselor.
Jinduiesc inca la o poza in care incap toate cele trei stele mai luminoase din sabia lui Orion, in care pot vedea cel putin 5 stele (punctiforme sau, fie, relativ punctiforme) in Trapez, in zona mai intunecata a nebuloasei.
 :-)