-----------------------------------
alex.tudorica
09 Mar 2013 12:28

Observatii video meteori
-----------------------------------
Salut,

   Voiam sa stiu daca exista oameni interesati in mod serios de asa ceva. Eu tocmai mi-am cam terminat primul sistem de observatii video a meteorilor si cand o sa revin in tara o sa incerc sa il si instalez pentru observatii regulate si sistematice. Intre timp, ma joc cu el de aici din Bonn. 

   Intreb daca sunt oameni in mod real interesati de asa ceva pentru ca am avut destule experiente negative, mai ales cu atitudinea fatis ostila a unor oameni din SARM, dar nu vreau sa intru in detalii.

   Resurse exista (sponsorizari de exemplu), dar trebuie demonstrat un interes real pentru acest domeniu si depus putin efort. Eu as fi mai mult decat incantat sa impart cu cei interesati putinele lucruri pe care le stiu despre domeniu si chichitele tehnice peste care trebuie sa trecem pana ajungem la partea de stiinta. Costul unui asemenea sistem (presupunand ca exista deja un computer decent) este sub 500 euro pentru "performanta" si sub 250-300 pentru ceva inca foarte folositor. 

     Cu cat suntem mai multi, cu atat putem face lucruri mai grozave impreuna. 


 
    Numai bine,
Alex