-----------------------------------
sica
11 Dec 2006 16:02


-----------------------------------
Sti ce inseamna a colima, nu? Sa vezi acelasi lucru cu el ca si cu telescopul. 
Domnu $arpe, atentiune! Asta e aliniere. Colimarea tine de piesele optice ale instrumentului. Stii tu.. sa aiba aceeasi axa optica obiectivul si ocularul in cazul refractoarelor si obiectivul oglinda secundara si ocularul in cazul reflectoarelor ;)
Exact asta vroiam sa aflu. Stiu cum se face alinierea la un cautator, problema mea era colimarea cautatorului. In cautatorul meu stele se vad ca niste pete cu coama, ce mai, exact cum s-ar vedea printr-un telescop necolimat. Din cauza aceasta stelele mai slabe ca stralucire nici macar nu se vad (desi cu ochiul liber se observa perfect).
Oricum, multumesc $arpe pentru raspunsul tau (sugestia cu becuriile de pe antene e de notat), si ... plsss help, cum as putea colima finder-ul?
Era sa uit, mersi pt informatiile referitoare la ebony. La ce te refereai mai exact cand vorbeai de opritoarele de la usi?  
Oricum, cred ca va trebui sa tot incerc diferite solutii mai "autohtone" pana o voi gasi pe cea optima.