-----------------------------------
bogdanbacila
11 Mar 2013 21:53


-----------------------------------
Salut colegi,

Revin cu ansamblul complet: obiectiv foto 500 mm f8 + adaptor M42 -> 1.25" + ocular Super Plossl 10 mm.

Am atasat 2 poze, pentru a vedea ansamblul, si partiile componente.
Pe partea de optica sunt destul de multumit, avand un contrast puternic si o claritate a imaginii foarte buna. 
Singurul lucru de reprosat este deschiderea, sau mai exact cat de luminos este acest obiectiv... adica nu chiar cel mai luminos. De aceea se foloseste cel mai bine in conditii optime sau cat mai bune de seeing.

- O intrebare am totusi: ce ocular ati recomanda pentru acest ansamblu, eventual, cu posibilitatea de refolosire la alte proiecte ? ma intereseaza ca deschiderea lentilei finale sa fie cat mai mare, si unghiu vizual cat mai mare, dar cu o distanta focala cat mai scurta... orice parere e de mare pret.

Dar per total sunt foarte multumit, si ca viitor proiect ma gandesc la un acromot/apocromat creat de la zero, cu celula obiectiv de calitate, etc...cam ce face colegul neox, pe care il felicit !

Am atasat si o poza la steaua polara, desi nu are legatura cu acest ansamblu, ci se refera direct la capacitatea obiectivului foto si a aparatului DSLR Canon 1000D...

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

Cer senin,
Bogdan.