-----------------------------------
Teo
11 Mar 2013 21:58


-----------------------------------
Torpila mea incepe sa prinda forma.

Cu mare greutate am reusit pana la urma sa fac rost de piesele necesare, deoarece respectiva persoana care m-a ajutat iese la pensie si mi-a spus ca a facut un mare efort sa ma poata ajuta in acest sens. Am mai cheltuit cateva sute de lei dar nu am avut ce face. Trebuie sa duc la bun sfarsit proiectul inceput, caci vreau sa iasa ceva bun.

Dupa cum spuneam, mi-au sosit piesele facute la strung care vor asigura atat reductia cat si prinderile obiectivului si focuserului de viitorul tub al lunetei.

Trebuie sa ma apuc de masurat, trasat si gaurit.
Voi face totul pe indelete, fara graba. Focuser am gasit ( de la alt proiect) desi inca, caut unul la rubrica vanzari caci imi trebuie pe viitor pentru altceva.
Focuserul de fata va ramane definitiv pentru luneta Copernicus iar cotele reductiilor au fost proiectate sa se potriveasca la fix pentru el.
Usor , usor...TORPILA prinde viata !  :D 

Am prins provizoriu azi componentele doar pentru a le face cateva fotografii si chiar ca arata ca o TORPILA grasa si mare. :roll:

Va atasez mai jos o serie de fotografii. Le las sa vorbeasca de la sine caci eu am de mesterit.
Cand voi mai avansa cu proiectul nu voi ezita sa prezint noi imagini sau informatii.

Inca o mentiune : reductiile au fost proiectate si schitate de tatal meu care m-a ajutat de cele mai multe ori in constructiile ATM, iar teava portocalie din imagini nu este tubul final al lunetei ci un ciot de teava utilizat doar ca banc de probe. 

Iata pozele : :D

https://plus.google.com/photos/109750659845759757544/albums/5854159881306344497?authkey=CK-10v_KxYqc9AE