-----------------------------------
cmatei
16 Mar 2013 11:52


-----------------------------------
Multumesc si daca este posibil "Nu cu mult mai mult costa aparate mai potrivite pentru astrofoto" spuneti-mi ce seconduri foto se pot folosi?( cam intre 400--800lei?)sau sa mai"strang si sa iau ceva mai bun?

Cel mai vechi pe care l-as recomanda e 400D cum am avut si eu. Am dat o tura pe okazii.ro si atat el cat si 450D-ul se incadreaza acum in 4-800 ron. Eu as prefera ca de banii in plus sa-mi cumpar filtrul IR de schimb si cateva baterii extra (consumam 2, uneori 3 pe noapte). Normal ca cele mai noi sunt ceva mai bune sau au facilitati in plus - pot fi controlate de PC, liveview, filmare, etc dar daca merita numai tu poti decide. 

In imaginea de mai jos sunt doua cadre dark, unul cu 400D (5 minute) si unul cu Minolta 5D (3 minute, foarte asemanator cu alpha 100). Contrastul e exagerat, amp glow-ul evident nu ajunge la saturatie, dar l-am marit chiar mai mult la 400D decat la 5D ca sa se vada totusi ceva. Diferenta intre ele mi se pare semnificativa, diferenta fata de aparate mai noi o sa fie un salt calitativ, dar poate nu atat de mare.