-----------------------------------
Adrian Sirean
19 Mar 2013 22:32


-----------------------------------
Der Pirate: Binoclul tau 20x80 cum se comporta la iluminarea cu laserul prin ocular? Poti aduce (privind oblic prin obiectiv) in contact (tangente) cercurile marginii obiectivului si gurii rotunde a primei prisme SI SA VEZI IN CONTINUARE IN INTREGIME CAMPUL OCULARULUI?(Eu POT face asta la un Nikon 7x50)
Atasez cateva poze cu situatia de la mine.

Am incercat de mai multe ori prin ambele obiective. Pe scurt: Nu! Dar este normal sa fie asa.
La Nikon 7x50 o poti face, cred, din cauza factorului de marire de doar 7x. La 20x80 daca fac ce ai zis mai sus, vad doar jumate din pupila de iesire. Daca centrez raza laser pe ocular o vad dinspre obiectiv de oriunde m-as uita, chiar si de la margine.
Am mai incercat si sa descopar obiectivul doar 2mm si sa privesc prin ocular. Am vazut pe marginea campului din ocular acest lucru.
Am mai incercat un model de binoclu 20x80 de cand il am pe al meu si acesta (care il am acuma) mi-a placut mai tare. La celalalt campul aparent era mai mic dar mult mai bine conturat. Ce mi-a displacut cel mai tare la celalalt era luminozitatea, care era vizibil mai slaba desi era un FMC veritabil, corp integral metalic etc.
Ce camp vizual real are binoclul tau?


Hiba e ca ... habar n-am unde sunt plasate diafragmele la binocluri ...

Cred ca este chiar capatul portobiectivului. Cel care se insurubeaza in corpul cu prisme. 

La binoclurile 10x50 am ca referinta BTC 10X50 care ia peste picior multe binocluri din categoria lui de pret. Este un true 10x50. L-am comparat cu alt binoclu 10x50 modern (nu dau nume), la care atat diametrul cercului din capul portobiectivelor era cu 4mm mai mic cat si cercul prismei de intrare era cam cu 3mm mai mic. De aici fiecare trage ce concluzii vrea.