-----------------------------------
bogdanbacila
26 Mar 2013 20:43


-----------------------------------
Salut colegi,

Culmea cum se aliniaza stelele astea... referitor la ce mi-a recomandat Catalin, si la ce imi recomanda Teo:  am intrat in posesia unui aparat de filmat vechi, care a venit impreuna cu cele 3 filtre + 2 lentile IOR prezentate mai jos.
Deasemenea, am mai reusit sa "prind" si un "ocular" IOR, destul de interesant...

Intrebarea de cotitura ar fi:  oare sa schimb "putin" proiectul, si sa continui cu lentila IOR de 667 mm diametru 46 mm ??
Nu as avea o problema sa "abandonez" pe moment proiectul initial, mai ales ca am reusit sa obtin o lentila cat de cat asemanatoare cu cea recomandata de Catalin, si cu un raport focala/diametru mult mai bun, cum recomanda Teo...

Totodata, as dori sa va intreb daca stiti ceva despre cele doua lentile IOR, de 250mm respectiv 667mm... merita sa imi "pierd" timpul cu ele ? ... probabil oricum sunt mai bune decat lentila cu care am inceput topicul/proiectul acesta...
Dar de "ocularul" IOR (din cele doua poze), despre care nu am prea multe date... are ceva potential ?.. la el am observat o tratare antireflex...

Ma gandeam sa continui cu lentila de 667mm si acel "ocular" IOR, care are undeva pe la 20-26mm focala...toate ansamblate intr-o teava de alama/bronz, acoperit cu velur pe interior + 3-4 diafragme... ar trebui sa iasa ceva cat de cat bun...

...si nici numele post-ului nu ar trebui "schimbat" dramatic... :)

Cer senin, si va multumesc pentru sfaturi si pareri,
Bogdan.