-----------------------------------
jimao22
01 Apr 2013 19:58


-----------------------------------
Dimineata am facut piesa de adaptare intre camera si OAG si am asamblat piesele OAG-ului, mai putin partea de melc-roata melcata, care va mai astepta cam o saptamana pana ma iau de ea.

Am renuntat la ideea de a face un mic focuser acolo, din 3 motive:
1. era o complicatie...
2. ...inutila, fiindca focusarea perfecta nu e necesara la camera de ghidaj (e chiar de dorit sa existe o mica defocusare, asa cum spune Craig Stark, cel care a facut PHD-ul). Un focuser prost facut acolo, poate induce flexuri suplimentare, de care vrem sa scapam, nu?
3. nu aveam suficient spatiu ca sa il fac cum trebuie - am masurat duminica, toata ziua, ansamblul OAG impreuna cu camerele, ca sa determin drumul optic si spatiile determinate erau mici.

In lipsa focuserului, voi proceda in felul urmator - focusez pe camera principala si apoi pe camera de ghidaj focusez aproximativ, cat de bine pot, tinand cmera in mana, pe care o fixez apoi cu 2 suruburi, asa cum se face cand prinzi un ocular in port-ocular.

Din nefericire, lipsa de experienta, graba si alti factori pe care nu-i mai enumar, au facut ca gaura facuta in piesa de adaptare de la camera sa fie mai mare decat piesa din OAG in care intra si nu cu putin, asa ca ori o refac piesa facuta azi (1), ori refac piesa in care intra (2) ori voi face o reductie la reductie, prinsa ori cu filet ori presata la cald (3). Cred ca voi incerca (3) si daca nu merge asa, trec la (1) sau (2), functie de ce mai constat intre timp.