-----------------------------------
sternchen
06 Apr 2013 08:05

Accesorii bune pentru luneta 60/700
-----------------------------------
Am la tara un galaxy 60/700 si as dori sa-l imbunatatesc putin.Am vazut frumos luna ,jupiter prin el si multe stele.La stele de exemplu incepea sa devina interesant(cerul de la tara fiind corespunzator :) ..),dar parca lipsea ceva.sa fie vorba de un ocular mai mare?.Ocularul cu focala mare e un H12,5,celalalt are 4mm.
Ma gandeam la o prisma Meade la 49 euro-cam scump pt 1,25',un barlow care cred ca nici macar nu-i acromat-cel putin nu scrie-la 25 euro de la aceasi firma+ 2 oculare: un plössl ieftin de 6,3mm si unu SP(mai bun datorita tratarii antireflex) de 32.In total cam 140 euro..telescopul a costat acum 4 ani vreo 30 de la Hofer..
M-ar interesa sa stiu daca un 60/700 poate face fata la oculare cu 4 lentile gen Plössl,SP,fiind un telescop mai slabut atat calitativ ,cat si de diametru mai mic.
Ar fi o idee faina, deoarce nu am de gand sa car dupa mine luneta de 4" pe distante mari,avand alte lucruri voluminoase de transportat.
Si inca ceva:cam ce magnitudine are un cer bun de la tara,daca galaxia noastra se vede bine dintr-un capat al cerului la celalat(nu zic ca se vede f bine,deoarece nu cred ca-i un cer ideal,locul de observatii fiind mai mult decat decent la 12 km de oras)?