-----------------------------------
nenea dani
07 Apr 2013 02:52

noi teste
-----------------------------------
Multumesc de intrebare , dar  am lipsit  deoarece mi s-a stricat laptop-ul si am pierdut parola . Nu am vrut sa mai obosesc robotul din pagina forumului  sau pe moderator ca sa-mi schimbe parola  , dar nu am avut incotro .  Nu am stat degeaba in sensul ca am facut mai multe teste cu tot felul de camere CCTV  in speranta  ca pot obtine imagini luminoase noaptea .  Deocamdata cea mai buna imagine am obtinut-o cu o camera  box  super WDR KM-55WDR  produsa de Dahua .  Din pacate functia WDR a trebuit dezactivata pentru ca aceasta  incetineste reglajele  automate ale camerei .   Dupa ce m-am mai documentat am renuntat la planul initial de a folosi o luneta Yukon si cred ca ma voi indrepta catre Celestron Ultima 100 pentru ca se poate inlocui ocularul .  Mai am in vizor  si Acuter 22-67x100. Sper sa aleg pe urma  un ocular potrivit care sa nu acopere prea mult din imaginea camerei  .   Oricum nu  urmaresc o apropiere mai mare de  X45 pentru ca ma intereseaza in primul rand sa am lumina cat mai multa . In acelasi  timp un colaborator al meu lucreaza puternic la un program care sa prelucreze  imaginea si sa obtina  pe un port de calculator un semnal  ce va duce intr-un final la actionarea electrica a butonului de focus.   Pentru inceput testam pe un microcalculator   Raspberry Pi doua camere cu IP  si anume   AV3130 produsa de  Arecont  Vision  si  WC-211 de la Provideo.com.tw.  Metoda de autofocalizare foloseste  printre  altele un algoritm de detectie a  radacinii patrate a contrastului  mediu  .  Deocamdata  rezultatele  sunt  intre  nivelele  slab si promitator  din cauza zgomotului excesiv la nivele mici de iluminare .  Incercam sa ne folosim  si de  unele observatii  facute in timpul unor teste pe  camere  autofocus cu zoom  X36 . Se pare ca reglajul AF la aceste camere  tine seama de luminozitatea globala a imaginii si de detaliile subiectul din centrul imaginii si cam asta incercam sa facem  .   Imediat ce voi avea un rezultat cat de cat valoros il voi face cunoscut .