-----------------------------------
Michel Ardan
27 Apr 2013 08:31


-----------------------------------
Șocantă pagina anterioară, cu lentila spartă. 

Ar trebui să îi explici persoanei anti că fără astronomie, nu am ști în ce zi suntem, cât este ora, nu am ști ... că stăm pe o planetă ce se rotește în jurul unei stele, și, în genere, nu am ști mai nimic. De exemplu. fără astronomie nu am fi știut de eclipsa de Lună ce tocmai a trecut.

Fără astronomie, am fi doar niște ființe oarbe la Universul din jurul nostru. 

Pasul următor ar fi să îi explici persoanei anti că astronomia nu este pierdere de vreme, că folosind chiar aceea lunetă ai fi putut descoperii un asteroid impactor, și ai fi salvat omenirea. Nu glumesc, poate nu chiar cu aceea lunetă de ochelari, dar, este o posibilitate. Puțin probabilă, dar posibilă.

Ar trebui să îi spui că ai putea descoperii o cometă (spunei de Victor Daimaca, descoperitorul român de comete), sau o nouă stea variabilă, sau un nou curent de meteori. Era telescoapelor robotizate nu ar trebui sa ne sperie, exista pene de curent, zile cu nori etc.

Iar insultele adresate astronomilor nu ne dezvăluie decât necunoașterea domeniului. Astronomii fiind persoanele cele mai educate și cele mai inteligente din toate breslele. Dacă vrei să dicuți ceva interesant, atunci un astronom e cel mai potrivit. 

p.s.
Am încredere în creierul uman, ce are nevoie de înțelegere pentru a accepta. Succes. O viitoare implicare în proiectele tale a persoanei anti poate sporii șansele.