-----------------------------------
Teo
30 Apr 2013 15:47


-----------------------------------
Mersi mult ! :)

Am facut unele probe " pe genunchi" sprijinind obiectivul pe o masa si plasand ocularul tinut cu mana in spatele obiectivului. Sigur ca alinierea era doar aproximativa iar razele de lumina din exterior induceau o ceata puternica pentru ca nu aveam un tub .

Totusi la aceste teste primitive am obtinut imagini frumoase (terstre) pana la 275 X ( ocular planetary Gold Line 6 mm ). Sigur ca imaginnea prezenta cromatism incepand de la 165 X in sus dar asta in limite acceptabile pentru un acromat f/11 de 150 mm apertura.

La 275 X cromatismul era mai accentuat dar cu mult sub cel prezent la luneta 120 mm f/5.

Adevaratele teste vor incepe dupa ce voi monta obiectivul in tub. Dupa aceea urmeaza montarea diafragmelor interioare si vopsirea in negru mat.

Am lasat-o mai domol in ultimul timp, dar ieri deja m-am apucat sa tai la dimenisunile corespunzatoare tubul cumparat in urma cu vreo doua saptamani de la Praktiker. Am cumparat cu aceasta ocazie si spray negru mat.
Tubul este din PVC portocaliu, cu perete gros de 4 mm.
Urmeaza ca in urmatoarele 1-2 saptamani sa ma reapuc de lucru la proiectul "Copernicus".