-----------------------------------
dragos.n
02 Mai 2013 02:09


-----------------------------------
Desi, 99,x% nu voi putea sa particip la aceasta reuniune, totusi am urmarit cu mult interes toate discutiile legate de acest eveniment. Vad ca prin grija lui Cristian-jimao22, au fost stabilite multe lucruri la care probabil eu nu m-as fi gandit. Si inca odata, il felicit pe aceasta cale.

Dar nu pot sa nu observ faptul ca in aceste ultime discutii, legate de organizarea acestui eveniment, nu se spune nimic de instrumentele care vor fi aduse acolo, pentru a face si observatii astronomice, nu doar mese festive, si expuneri la tabla. Si vreau sa subliniez, ca nu este o critica la adresa nimanui, ci este o simpla aducere aminte, asa cum un chibitz vede uneori mai bine tabla de sah, decat participantii la joc.

Si sper sa nu se supere nimeni, ci eventual, sa gasiti o forma de organizare si la nivelul asta. 

Spre exemplu, stiu ca vine Uranus7. Dar mai stiu ca el are montura fixata cu greu spre pol, intr-un balcon fara vizibilitate in acea directie. Dar daca se organizeaza cu altcineva care aduce o montura capabila, poate aduce acel telescop solar, doar tubul, care poate ca e unic in tara, fara sa deranjeze montura.

Si cred ca aici este responsabilitatea tuturor, nu al lui Jimao. In fond, nu cred ca are rost, si nu e in interesul nimanui sa fie acolo 10 newtonuri de 200 si 10 ED-uri de 80, si mai nimic altceva.