-----------------------------------
Emil
03 Mai 2013 21:34


-----------------------------------
Ahoi,
masca Bachinov este super, mega laudata ajuta la aproximarea punctului de focus, cauta pe net dupa masca Carey, personal am ceva mai multa incredere in ea. Emil P are de la mine un link pentru un soft care foloseste masca Bahinov pentru stabilire punctului exact de focus si dupa cate am inteles a stabilit o diferenta intre punctul de focus estimat ochiometric si cel determinat software (poate citeste acest post si intervine in discutie).
Tubul poate ca se indoaie insa nu cred ca se va indoi in asa hal intr-un timp atat de scurt 18x9 minute insa nu spun ca ar fi imposibil.
Eroarea de culoare este intradevar ciudata insa in acest domeniu nu sunt atat de sigur de mine pentru a-mi exprima o parere.
Read-out noise-ul apare atunci cand se stackeaza un numar mare de cadre care nu sunt corectate, de cel mai multe ori apare ca un fel de hasura diagonal pe cadru. In general este usor de eliminat prin bias-uri care de fapt sunt cadre dark cu durata de expunere zero sau cu expunerea cea mai scurta pe care camera este capabila sa o efectueze.
Insa cred ca aceasta eroare poate fi trecuta lejer cu vederea in conditii date.

Sper ca am fost mai mult sau mai putin coerent in raspunsul meu, oboseala isi spune cuvantul

Numai bine
Emil