-----------------------------------
jimao22
04 Mai 2013 15:59


-----------------------------------
P.S.: Dupa indelungi discutii cu Teo si analize proprii (comparand cu ceea ce folosesc si altii astrofotografi amatori) imi lipsesc urmatoarele echipamente pentru a obtine performante, cat de cat OK, acestea ca prioritate zero :D :
- reducator de focala pe 1.27 inch (just in case)
Q1: Are cineva o sugestie pentru ceva cat de cat o calitate optima?
- luneta de ghidaj (ma gandeam la luneta 70/500mm Skywatcher sau alt SH)
Q2: Imi puteti da vreo idee sau o alta alegere?
- montura sau o sina pentru tub optic de ghidaj (eventual inele de prindere pentru luneta ghidaj)
Q3: Cine poate sa imi spuna cum anume ar fi indicat sa prind aceasta luneta de ghidaj pe montura sau pe telescop?
- luneta de aliniere polara pentru EQ3-2
- o camera astronomica dedicata, nu DSLR-ul.

R1: ...

R2: la montura pe care o ai, o luneta mare de 70/500 e mult prea mult. Degeaba vei avea expuneri ghidate daca montura se va batzati incolo si incoace fiindca trebuie sa care mai mult decat poate...
Daca pui un reducator de focala pe Mak-ul tau, poti folosi cred un finder pe post de guider. Ceva in genul asta (  http://www.telescope.com/Astrophotography/Autoguiding-Solutions/Orion-Magnificent-Mini-Deluxe-AutoGuider-Package/pc/-1/c/4/sc/60/p/102418.uts ) sau ceva home-made, dintr-un finder luat la mana a doua, asa cum poti vedea aici - http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=8279&postdays=0&postorder=asc&start=0

R3: (1) - poti folosi suportul original al finder-ului (cu conditia sa-i inlocuiesti suruburile de plastic cu unele din otel sau Aluminiu, ca sa eviti flexurile diferentiale), (2) poti folosi o sina side-by-side (dar se ingreuneaza ansamblul si la tine e grav), (3) poti sa incerci niste inele cumparate sau facute in combinatie cu o sina Vixen montata pe inelele Mak-ului in partea opusa celei in care Mak-ul se prinde in montura (vezi asta mai bine in topicul indicat mai sus)