-----------------------------------
iuli72an
04 Mai 2013 21:32


-----------------------------------
@jimao22: Multumesc pentru raspunsuri. :) Apreciez foarte mult cele spuse.
Legat de raspunsul la punctul 2, sa sti ca este o foarte buna ideea (la care m-am gandit si eu).
Ma gandeam la http://astromagazin.ro/catalog/cautator-50mm-ocular-interschimbabil-p-1375.html?osCsid=h4ro9g6ilpqsa2s022blfjsl15 . Se pare ca are 727g. Acum sunt aproape la limita cu montura EQ3-2 pentru ca tubul are 3,5Kg la care daca mai adug DSLR-ul ajung undeva la 3,7Kg, plus contragreutatea de 3,5Kg am ajuns deja la aproape 8Kg. Nu stiu exact cat mai poate duce pentru astrofoto!

Eu ma confrunt cu problema urmatoare mai serioasa: gasesc DSO cu tubul de 127mm, prin ocular si oglinda zenitala, apoi dau jos oglinda zenitala cu ocularul, montand DSLR cu adaptorul T2. Ce ma rupe este partea cu re-focalizarea si re-incadrarea in campul vizual prin "rahatelul" de ocular al DSLR-ului. Sa nu mai zic ca tubul ajunge sa fie complet dezechilibrat si trebuie re-echilibrat, etc. Este aproape inuman sa faci ce fac eu. In plus nu mai vad stelele de referinta si ar fi cazul fericit daca DSO-ul are prin apropiere stele (preferabil cat mai luminoase) dupa care sa ma ghidez "manual".

La momentul actual sunt asa de frustrat de faptul ca ma chinui enorm, incat imi vine sa cumpar un HEQ-5 SynTrek, dar chiar si asa imi va trebui la mak o luneta aditionala. Asa de mult imi place astrofoto incat mi-as lua ceva si mai si: un MEADE LX90 203/2000 dar asta ma tine pe ganduri datorita pretului. Am avut discutii cu implicatii profunde cu stotia, privind o astfel de investitie. :)

Legat de raspunsul la punctul 3,  pot spune ca am RedDot finder (pity me) sau GreenLaser. Din cele 3 sugestii gasesc doar punctul trei OK, pentru ca asta permite asezarea corecta a lunetei de ghidaj in contrabalas fata de montura si contragreutati. Dar si astea adauga ceva in plus greutate la montura, pe langa luneta de ghidaj. Mentionez ca nu am dual axis motor drive ci doar RA.

Orice alte sugestii sa sti ca sunt binevenite.

@nobody: Multumesc pentru felicitari. Mie mi se pare vignetata imaginea prin DSLR chiar si asa, fara reducator de focala. Cu privire la camera astrofoto dedicata, eu n-am gasit ceva mai ieftin de 800-1200 RON second hand, daca gasesc (evident). Chiar si asa mi se pare foarte scumpa o astfel de camera alb-negru. Sa nu mai zic de una color. :)
Cu privire la flat, bias si dark abia am aflat ce si cum. Ma tot intrebam ce inseamna, insa am intrebat pe Mr. Gogu si stie. :D

Ca si locatie, recunosc este una la care mi-am permis confortul, mai ales prin prisma faptului ca am stat in balcon. :) 
Chiar si cu o "punere in statie" orientativa a telescopului, nu am putut obtine expuneri precise, mai lungi de 30-45 de secunde. Ma duce gandul ca montura asta ori nu poate ea mai mult, ori imi trebuie OBLIGATORIU si o luneta polara. In plus ma bate gandul sa umplu cu spuma poliuretanica, toate cadrele din picioarele de aluminiu al telescopului. In acelasi timp sunt curios daca motorasul RA http://astromagazin.ro/catalog/motor-pentru-monturi-eq32-p-1406.html?osCsid=qlmongu0h1bk2i787q65gkscn6 isi face treaba cum trebuie.