-----------------------------------
jimao22
15 Mai 2013 13:19


-----------------------------------
Am si eu o observatie de care imi aduc aminte acum si careia nu i-am gasit nici o explicatie rationala pana acum (excluzand desigur baloanele colorate).
Eram tot in 1984, prin luna mai, si imi facusem un obicei (invatand pana tarziu in noapte pentru admiterea la facultate) sa ies afara dupa 12 noaptea, impreuna cu 2 prieteni, ca sa ne aerisim creierii incinsi. Pe vremea aia toata lumea dormea, fiindca mergea la munca a doua zi, iar strazile erau pustii asa ca orasul era al nostru. Locuiam pe atunci intr-un orasel industrial aflat in mijlocul unei paduri de stejar.
In seara aceea gasisem o minge sparta si ca sa ne facem de lucru, dupa ce am jucat un pic o miutza pe strada, am inceput sa ne batem cu mingea, folosind-o pe post de proiectil. 
Mingea era la mine si tocmai ma pregateam sa o arunc in capul unuia din amici, cu fata fiind indreptat catre liziera padurii, care se vedea perfect la circa 200 m cand padurea a inceput sa lumineze.
Lumina era atat de puternica incat frunzele se vedeau verzi prin transparenta, lumina fiind clar pozitionata in interiorul padurii si era luminata intreaga liziera a padurii vizibila in acea directie. Daca ar fi sa va descriu curba de lumina, a crescut liniar in circa o secunda, a ramas perfect stationara 2...3 secunde si apoi a scazut la loc in 1...1,5 secunde. Fara flash-uri, fara intermitente, fara sunete asociate, totul absolut tacut.
Cerul era perfect senin (pentru cei care vor gasi repede explicatia unor fulgere indepartate) si oricum nu era nici cea mai mica asemanare intre lumina unui fulger si ce am vazut eu atunci.
Singura idee care mi-a venit atunci in cap, vazand evolutia luminii si puterea ei, a fost ca am vazut o explozie atomica undeva catre NE (era pe atunci teama ca un razboi nuclear ar putea incepe oricand) si am asteptat sunetul exploziei cu inima impietrita - sunet care nu a mai  venit niciodata.
Desigur, explicatia cu baloanele ar fi acoperitoare in anumite circumstante, dar nu am luat-o in calcul pana acum.