-----------------------------------
URANUS7
21 Mai 2013 19:25


-----------------------------------
Multumesc mult, Michel ! Demna de luat in consideratie metoda.
O sa experimentez si varianta aceasta. Ideea este ca, desi alinierea Polara este in definitiv o pre-aliniere fata de o alinierea "perfecta", finala,  care ma tine "fixat" pe obiect, la DSO (suficient   de mult ca timp de pilda pt un DSLR) daca ne apropiem foarte "strans" de "solutie"  folosind luneta polara si mai ales optimizam nr de actiuni asupra ascensiei (ingrozitor de manevrat cu finete) , scapam "ieftin " ca timp pana la metoda drifting si in plus avem mai putin de lucru la aceasta ultima metoda de rafinare.

Surubul "problema" de reglaj ascensie, care tine toata greutatea telescopului si contra-greutatilor, el singur, nu ar putea fi rotit fin astfel ca sa gaseasca solutia perfecta la ascensie decat daca se strange putin mai tare decat ar tb (inaltime un epsilon mai mult) dupa care se strange cu atentie surubul antagonist ( cel mai lenes :)  ) pt o fixare perfecta a ascensiei.

Eu stiu ca inaintea metodei de drifting trebuie depus efort suficient pt o pre-aliniera buna , prin luneta polara caci altfel risipa de timp ar fi mult mai mare la metoda drifting..
Tehnologii "ieftine" ca timp dar si suficient de bune pt DSO, sunt foarte utile la observatii atunci cand locul se schimba frecvent. :) De fapt...eu asta caut, ca sa-mi pot face practica in DSO oriunde (nu am casa la curte) .