-----------------------------------
psyche
19 Dec 2006 21:14

La inceput de drum
-----------------------------------
Salutare tuturor!
M-am bucurat foarte mult cand  am gasit acest forum si sper ca veti avea putina rabdare sa cititi aceste randuri si sa imi dati un sfat.
Pasionat fiind de putin timp de astronomie, intai am citit vreo 2 carti pt incepatori despre cer, si cateva articole pe net despre instrumente optice, mi-am "bricolat" chiar o planisfera :) . Acum am strans putini bani si as vrea sa fac pasul urmator sa imi iau un instrument. Ce sa zic, avand in vedere ca majoritatea obs le voi face din Bucuresti, cu iesiri ocazionale din oras (gen de 2-3 ori pe luna) elementele pe care le pot observa sunt limitate (probabil in principal planete). In al doilea rand, si portabilitatea este un aspect important. Pe scurt, eu m-am gandit sa incep cu un refractor, cu un skywatcher 70/900, cum este cel de aici (ultimul pe pagina): http://www.instrumenteoptice.ro/lunete.php. Voi ce parere aveti? Credeti ca ma va tine ocupat o perioada de timp pana voi avea mai multi bani si pana voi invata mai multe despre astronomie, sau arunc banii aiurea si o sa imi omoare din fasa noul hobby?