-----------------------------------
Stanescu Octavian
22 Mai 2013 13:42


-----------------------------------
S-a mai discutat pe forum despre asta nu o data. stratul reflectant  Al in marjoritatea cazurilor este acoperit teoretic  in general cu Si O2  (quartz )  . Aluminiu se pune 50-70 nm grosime .  Si O2  se pune Lamda /2 grosime pentru a avea reflexia  maxima  91-92%   daca se pune L/4  reflexia e numai 70% daca se pune mai gros  (Lamda)   ajunge iar la 92% dar cu culoare selectiva  sau pierderi la capetele spectrului 80% aprox.
Ca rezistenta la corodare cand curat oglinzi am intalnit foarte variat timpul de curatare . am avut cazuri in care in 2h s-a curatat alte cazuri in care 24h  se curata . e clar ca nu se pune doar Quart Si O2.  Eu pun SiO si pot spune ca oglinzi ce am facut curatare am avut peste 24h chiar 48h timp de curatare. in aceleasi conditii. 
Am primit la remetalizat  oglinda mare 360 mm de firma aleasa SUA cu inscriptia unei firme bune de acoperiri ce arata puternic corodata aproape transparenta in majoritatea suprafetei. asta dupa cativa ani . 
 Instrumentele cu acoperiri bune ce sunt scoase rar  2/luna  cateva ore fara praf si pastrate in casa acoperit si in loc uscat in camera  tin sigur 15-20 ani .