-----------------------------------
Michel Ardan
24 Mai 2013 19:49


-----------------------------------
@jimao22 Sfaturile dvs. bine intenționate par amenințări, și nu cred că respectă REGULAMENTUL FORUMULUI. Îmi mențin ideea că răspunsul meu nu a fost deplasat, ci mai degrabă reacția dumneavoastară. Iritarea a început probabil de la sugestia mea privind întocmirea unei hărți cu reprezentativitatea frumoasei întâlniri de la LISA. 

O analiză aș putea și eu să fac, însă, cum foarte bine spune mottoul unui coleg de forum, unii oamenii discută alți oameni, câțiva discută evenimente, și foarte puțini, idei. Privind totuși, analiza vă înșelați cumplit. Nu mă simt persecutat absolut deloc și nici nu mă cred buricul Pământului. Nu posed aceea aroganță a cunoașterii de care vorbiți, într-un mod destul de convingător.


@alex1209 în mod grosier, privind obiectivul prin tub, fără ocular, ar trebui să vezi marginea circulară a obiectivului, în mod uniform. Dacă o parte din obiectiv nu se vede, ajustezi până se vede tot cercul descris de lentile. EVIDENT NU ÎNDREPTI LUNETA SPRE SOARE !  Am scris boldat și pentru eventualii ne-inițiați să nu orbească careva. Dificultatea metodei constă în centrarea ochiului. Ulterior poți verifica privind stelele defocusate. 

În mod ideal, metoda cu laser proiectat prin obiectiv către ceva terestru este cea mai bună. Dar, bănuiesc că nu deții un astfel de colimator.