-----------------------------------
david_eco
25 Mai 2013 21:17

Proiect constructie Dobson 450mm F5,3
-----------------------------------
Va salut pe toti!

 Nu de multa vreme se perinda la rubrica bazar un set de oglinzi newton de 450mm. Cu ceva efort am reusit sa achizitionez acel set si astfel mi s-a nascut un vis care in urmatoarele luni va deveni realitate  :D. 
 -Pentru inca doua luni aproximativ imi voi mai preungi agonia deoarece sunt in Austria.
 -In putinul timp pe care il am aici am reusit sa achizitionez barele de aluminiu, 6 la numar care au un diametru de 28mm si 2mm grosimea peretelui.
 -Urmatorul material pe care il caut ar fi placaj multistrat pentru adapostirea primarei cat si pentru montura.
 -Cineva pe forum ma sfatuia sa caut placaj de mesteacan, acesta fiind mai usor decat cel de fag, dar nu am gasit inca(din lipsa de timp nu am cautat la toate sursele de aici inca).
 -Dat fiind faptul ca raportul focal al oglinzilor este mai lung nu ma deranjeaza sa folosesc un placaj ceva mai greu, ba chiar ma va ajuta la balans.
 -Bariletul primarei cat si focuserul(acesta din urma inca neterminat) sunt cele venite la pachet, piese pe care  alderamin59 le-a prelucrat cu multa atentie si entuziasm si tin sa-i multumesc pe aceasta cale pentru tot :) 
 -Pentru restul pieselor marunte cat si pentru proiectarea si executia proiectului astept sfaturi de la oricine si mai ales de la cei care au trecut deja pe acest drum   :) 

P.S. Am gasit intr-o tema pe forum unde d-ul Tavi Stanescu amintea de acest set de oglinzi ca a ajuns in Austria. Nu nu....decat eu am ajuns pe aici, oblinzile nici faramate nu vor iesi din tara. De indata ce telescopul va fi functional orice doritor va fi binevenit :) 

Stima, David