-----------------------------------
Tavi F.
20 Dec 2006 01:42


-----------------------------------
Eu nu duc nici o munca de convingere aici, omul e liber sa aleaga, cu un 114mm nu poate avea sperante prea mari ca va vedea, structura galaxiilor. Eu stiu care e difereanta de la 60 la 150mm.

Ce crezi ca vreau sa il lamuresc pe psyche? Ca la aceeasi bani in loc de 70mm-80mm si-ar putea lua 130mm cu care va vedea mai multe? Interese ascunse? Sau sfat sincer?

Nici cu 150mm nu vezi structura galaxiilor. Poate cu 250mm incepi sa mai vezi ceva urme de structura.

Ca luneta e mai comoda la observatii... permite-mi sa ma indoiesc de afirmatia asta: daca tubul lunetei e lung si nu ai un trepied caruia ii poti lungi picioarele suficient de mult si sa ramana solid atunci vei ajuge de cele mai multe ori sa ingenunchezi sau sa stai pe jos sa te uiti prin ocular (daca nu ai scaun reglabil). Prefer sa stau pe scaun chiar si nereglabil sau in picioare si sa ma uit fara contorsiuni printr-un reflector.
Vad ca te agiti rau de tot, cum ai tras concluzia ca eu as fi zis ca printr-un 150mm se vede structura galaxiilor? (daca il aduci in discutie) 
Restul opiniilor sint ale tale si nu ti le contest, nu asta e sensul interventiei mele.
Iar cu sfatul sincer nu m-am referit la tine.