-----------------------------------
Michel Ardan
03 Iun 2013 18:12


-----------------------------------
Este într-adevăr devreme, dar azi-dimineață fiind senin, nu m-am putut abține să nu-mi urmez propria propunere. În mod ideal ar trebui ca observațiile să acopere toate fazele Lunii, însă mi-am zis să nu propun prea mult în prima postare. 

Și cum "teoria ca teoria, dar practica ne omoară", azi dimineață am realizat că există două moduri în care putem face observația, "ocultând" sau nu, artificial, Luna. Pentru simplificarea procedurii, propun să optăm pentru varianta în care avem voie să acoperim Luna cu palma, sau altă suprafață opacă.

p.s. Deși nu am precizat, este evident faptul că ne vom folosi de softuri astronomice, în identificarea stelelor, a precizării înălțimii negative a Soarelui cât și a fazei lunare. 

Recomand acest soft  : link direct de download http://www.skymap.com/files/smp11/smp11eval.exe
Pentru o utilizare corectă trebuiesc setate la început coordonatele geografice corespunzătoare fiecărui observator și fusul orar, apoi se salvează accesând meniul de sus, din File --> Save defaults.