-----------------------------------
dragos.n
08 Iun 2013 03:33


-----------------------------------
Ieri seara am facut si eu cateva incercari de astrofoto. Primele, sau aproape primele, dar in mod sigur, primele care sunt relativ reusite. Le-am facut mai mult pentru a proba un nou aparat-pentru mine nou, Pentax K-5, si un nou obiectiv, Sigma 70-200 F2,8. Din pacate, am facut fotografia tarziu, cand deja cerul incepea sa treaca spre albastru. Subiectul a fost o zona a constelatiei Ursa Major, mai exact cuplul bine cunoscut Alcor si Mizar. Adica ce se vedea printre copaci pe fereastra bucatariei. Mai jos sunt un resize, si apoi un crop, din acelasi cadru neprelucrat in nici un fel. Nu ca as stii cum sa o fac. :oops: 

Am folosit un trepied foto, Velbon 200R, iar expunerea este de 2 secunde, la focala de 200mm, cu diafragma F2,8, si ISO 1600. In plus, pe obiectiv a fost pus, adica sta pus pe post de protector, un filtru Kenko UV, care nu prea imi place, dar nu sunt pregatit sa dau 4-500 de lei pe unul bun. Evident ca puteam sa-l scot daca imi aduceam aminte. Focalizarea a fost manuala. 
 
Personal sunt multumit. De obiectiv si aparat. Sincer, as putea sa mai scot din zgomot, si alte alea, dar nu asta ma intereseaza, ci doar calitatea imaginii brute in conditiile date.