-----------------------------------
StarChild
12 Iun 2013 14:03


-----------------------------------
@cmatei: multumesc de raspuns

OAG-ul nu e chiar usurel nici el  :wink: nu cred ca as castiga semnificativ, probabil cateva sute de grame. Cel putin pe moment nu ma gandesc la OAG, posibil sa fie un upgrade ulterior, dar nu as incarca un tub Newton cu greutate suplimentara in varf langa focuser...e si asa destul de incarcat acolo (focuser, corector coma, ap foto, posibil motor la focuser, barlow, etc...), inca 600-900gr sau mai mult nu ma "coafeaza".... prefer 1.5kg ca luneta de ghidare si pusa pe tub mai in spate undeva, mi-ar echilibra mia bine tubul optic.

OTA-ul il estimez (din programul CAD asa rezulta) ca va avea undeva la maxim 16kg complet echipat (inclusiv 1.5kg lunetica de autoguider, ap foto, focuser, corector, filtre si ceva marja de eroare). Detaliile le pun mai tarziu, dupa ce am asamblat totul  :lol: Deci ptr montura ar trebui sa fie OK (umbla vorba ca duce 18kg fotografic si 25kg vizual, deci sunt in limite...)

Camera ptr ghidare, nu stiu, poate o sa incerc cu un "clasic" SPC900, sau poate cu ceva dedicat, asta o sa vad mai tarziu, in functie de buget.

Dilema, sau trilema  :lol: , mea este ce focala ar trebui sa aibe luneta de ghidare ptr a avea o ghidare suficient de precisa, tinand cont de focala de 1630mm la care va lucra telescopul. Oricum ma gandesc si la OAG  :idea: